Verkeershinder voorlopig beperkt ondanks verse sneeuw

© BRUZZ
| Het Montgomery-knooppunt in de sneeuw

De sneeuwzone trekt traag van West naar Oost. De meeste sneeuw valt voorlopig in West-Vlaanderen, maar ook in Brussel viel deze morgen al een vers laagje sneeuw. De ochtendspits is in en rond Brussel voorlopig niet zwaarder dan normaal.

Een nieuwe sneeuwzone trekt traag over het land. Omdat het vriest aan de grond, is er gevaar voor gladde wegen. Zeker nu er neerslag valt, en die kan aanvriezen.

Alle verkeersagentschappen van het land waarschuwen voor gladde wegen en vragen automobilisten om de rijstijl aan te passen. "We kijken gelukkig wel terug op een rustige nacht: amper incidenten tijdens de voorbije uren," tweette Peter Bruyninckx van het Vlaams Agentschap voor Wegen en Verkeer deze ochtend.

De ochtendspits in en rond Brussel verloopt zo goed als normaal, met enkele files. De zwaarste hinder ligt voorlopig in West-Vlaanderen. Brussel kan nog even genieten van mooie sneeuwplaatjes.

Het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt voor gladde wegen, onder andere aan het Leonardkruispunt in het Zoniënwoud.

De strooidiensten staan ook in Brussel paraat.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?