Will Tura is het eerste 'Brussels Ketje'

© Twitter / Nils Quintelier

Zanger Will Tura heeft op het Brusselse stadhuis als eerste ooit de titel van 'Brussels Ketje' ontvangen. De titel werd uitgereikt door Alain Courtois, Brussels schepen van Burgerlijke Stand, Demografie, Sport, Erediensten, Gezin en Senioren. Tegelijkertijd stelde Will Tura ook zijn nieuwste album 'Klein Geluk' voor.

De titel van 'Brussels Ketje' werd voor het eerst uitgereikt door de stad Brussel en zal vanaf nu jaarlijks uitgereikt worden aan een Belgische personaliteit die een grote verbondenheid heeft met Brussel.

"Ik heb Brussel ontdekt toen ik in 1957 mijn allereerste opname maakte voor het liedje 'Bye Bye Love'. Het is erg sympathiek om deze titel te krijgen. Vooral omdat ik mijn vrouw hier heb leren kennen en de liefde me naar Brussel heeft gebracht. Brussel is mijn tweede thuis", vertelde Will Tura.

Nieuw album
Het was voor de 'Keizer van het Vlaamse Lied' ook het geschikte moment om zijn nieuwe album 'Klein Geluk' voor te stellen. Will Tura stopt nooit met zingen viel er op de persconferentie te horen. "Je voelt dat mijn hart en ziel in al deze nummers zit. Ik hou van mijn vak en dat is nog altijd zo. Ik ben nog altijd verliefd op mijn muziek en ik componeer ook en dat is het aangename in mijn vak. Eigenlijk heb ik wel zin om opnieuw enkele optredens te doen, dat zit erin", aldus Tura.

Bekijk hieronder ook de video van de uitreiking.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?