Woké

© Saskia Vanderstichele
Onze score
Na Louvain-la-Neuve heeft Woké nu ook een filiaal in Brussel, in de gloednieuwe Gulden Vliesgalerij. Wie tussen het winkelen en een bioscoopbezoekje door trek krijgt, kan hier terecht voor een snelle hap in een trendy decor.

Het concept is origineel en leuk: op een computerscherm stelt u uw eigen WokBox samen met ingrediënten naar keuze, waarop de bon automatisch naar de keuken vertrekt. Die geeft uit op de zaal, waar het doosje kan worden opgehaald.

Simpel, zo lijkt het, maar beginners kunnen toch een kleine handleiding gebruiken. Want wat met die soep en warme gefrituurde voorgerechten in zelfbediening, de sushihapjes in de koelkast en de verse smoothies? Wel, u vult uw plateau met al wat uw hartje begeert, bestelt verse dranken aan de toog en begeeft zich vervolgens gewapend met de bestelbon uit de computer naar de kassa. En dan maar hopen dat het niet te druk is, anders zijn uw loempia's koud.

Wij probeerden vier gefrituurde hapjes (€3,10), een doosje fuji (€8) en voor elk een wok. De warme hapjes bleken mee te vallen, maar bij de fuji hadden we toch onze twijfels - voorverpakte rauwe vis is dan ook nooit onze favoriet geweest.

Onze hoofdgerechten stonden een poosje op de toog te wachten omdat we de kreet van de chef hadden gemist. Onze wok met verse groentjes, kip, noedels en een van de nieuwste sausjes (€6,10) viel een beetje tegen: de dikke noedels lieten niet vermoeden dat ze ooit in een wok hadden gelegen, de groentjes waren schaars en de kip taai en flets. De 'spicy scampi' aan de overkant van de tafel scoorden beter: lekker pittig en pikant, maar helaas ook zompig als een opgewarmde spaghetti.

Uit een doosje eten is niet geweldig, maar je kunt eventuele restjes wel mee naar huis nemen in een papieren zakje. Voor uzelf of voor de kippen, afhankelijk van het gerecht dat u koos.

adres: Woké, Gulden Vliesgalerij, Elsene
open van 11 > 22.00 uur (zondag van 17.00 > 22.00 uur)

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
  • Het clandestiene café: verboden avond aan de toog
  • De geldstromen van We Love BXL blootgelegd
  • Dalende verkoop dwingt chocolatiers om creatief te zijn
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Françoiz Breut: Brusselse popbricoleur in Vlaamse velden
  • United Fashion Festival: la mode, aussi, se remet en question
  • Naomi 'Namglam' Waku: makeup is an art form
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement