Zin in een lekker zelfgemaakt dessert? Dan moet je zeker dit heerlijke recept van Oumi (12) voor rijstpap volgen. Smakelijk!

Hallo allemaal! Vandaag gaan we rijstpap maken. Rijstpap vind ik een van de lekkerste dessertjes. Het is leuk om na het kerstdiner je familie te verrassen met een zoet en zelfgemaakt dessert. Het is ook helemaal niet moeilijk om te maken.

Ingrediënten

  • 1L melk
  • 130g dessertrijst
  • 75g suiker
  • Vanillepoeder
  • 1 kaneelstokje

Recept

Spoel eerst en vooral je rijst af. Terwijl je je rijst laat afdruipen doe je je melk in een pan. Laat de melk even opwarmen en doe er dan je vanillepoeder, suiker en kaneelstokje bij. Laat je rijst er zachtjes bijglijden. Laat alles 30 minuutjes koken en roer af en toe in de pan. Als het geheel begint te sudderen roer je nog een paar keer en dan mag je rijstpap van het vuur. Het geeft niet als je rijstpap nog wat lopend is, hij verstevigt nog wel. Laat je rijstpap dan nog even afkoelen en klaar is kees! Je pap is het lekkerst als je hem de dag zelf nog verorbert.

Smakelijk eten!!!!

Zazie X-perts

De Zazie-redacteurs vertellen over hun favoriete boek, film, fashiontip of direrennieuws van de maand: kwam jij nog ideeën te kort?

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Zazie X-perts

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni