Menu

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni

Keukenprinses Oumi (11) zet het nieuwe jaar in met een heerlijke tomaten- en paprikacrumble. Smakelijk!

Hallo. Eerst en vooral: gelukkig nieuwjaar! Wat we vandaag maken, is lekker voor een picknick in het park, een familiefeest of voor een gewone zondagmiddag. Het is niet zo moeilijk om te maken.

Ingrediënten

  • twee zoete uien
  • olijfolie
  • 3 grote tomaten
  • 2 rode paprika's
  • verse kurkuma of geelwortel
  • paprikapoeder
  • beetje tijm
  • een geplet teentje look
  • peper en zout
  • 80g parmezaanse kaas
  • 80g bloem
  • 70g boter (of een beetje meer)
  • 1 bouillonblokje

Recept

Om je tomaten en paprika’s te pellen laat je het water koken. Laat je tomaten er een minuut in weken. Daarna kan je het vel er gemakkelijk afhalen. Steek je paprika’s in een op 200 graden Celsius voorverwarmde hete luchtoven en laat ze een half uur grillen. Daarna laat je ze in een afgedekte pot afkoelen voor vijftien minuten. En dan haal je ook heel gemakkelijk het vel af van de paprika’s.

Dan kan je aan het crumbledeeg beginnen. Rasp de Parmezaan en vermeng de kaas met de bloem. Snij de boter in blokjes en kneed alles samen tot je kruimelig deeg hebt. Zet je deeg even aan de kant.

Pel nu je uien en versnipper ze in stukjes. Laat ze tien minuutjes in olijfolie sudderen. Snij dan je tomaten en paprika’s in stukjes en doe ze bij de uien. Je snijdt de geelwortel in kleine stukjes nadat je er de schil vanaf gedaan hebt. Je handen zullen wel wat… geel zien ;-).

Voeg dan het bouillonblokje, de tijm en paprikapoeder toe (de hoeveelheid paprikapoeder moet je beslissen op gevoel). Als je er de knoflook hebt bijgedaan, laat je alles nog eens tien minuten op een zacht vuur staan.

Eenmaal klaar doe je alles in een ovenschaal en bovenop de ‘saus’ verdeel je het crumbledeeg zodat alles bedekt lijkt met een soort zandtapijt. Laat alles nog 35 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven bakken. Nu kan je lekker genieten van je crumble. Nog een fijn 2015!!!!!!

Zazie X-perts

De Zazie-redacteurs vertellen over hun favoriete boek, film, fashiontip of direrennieuws van de maand: kwam jij nog ideeën te kort?

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Zazie X-perts