Nog vertraging voor Eurostadion: buurtweg Parking C erkend

Het Eurostadionproject loopt opnieuw vertraging op. De vrederechter in Grimbergen heeft geoordeeld dat de buurtweg op Parking C niet is verjaard door ongebruik. Na een plaatsbezoek vorige maand heeft hij besloten dat voetgangers er nog altijd over zouden kunnen lopen.

Dat bevestigt de advocaat van de buurtwoners rond Parking C aan De Tijd.

De gemeente Grimbergen moet wel binnen de maand een afschaffingsprocedure opstarten om de buurtweg op te heffen. Grimbergen moet daarvoor een openbaar onderzoek openen. Alle betrokken partijen mogen dan bezwaren indienen. Dat onderzoek werkt opschortend. Dat wil zeggen dat bouwheer Ghelamco ondertussen geen bouwvergunning kan krijgen voor het stadion.

Hoe lang zo’n afschaffingsprocedure duurt is niet duidelijk. Volgens de advocaat van de buurtbewoners kan de procedure behoorlijk aanslepen. Ghelamco kan ook nog altijd in beroep gaan tegen de beslissing van de vrederechter, maar dat betekent natuurlijk ook extra vertraging voor het stadionproject.

Het Eurostadion zou klaar moeten zijn voor het Europees Kampioenschap in 2020. Die deadline wordt met elke bijkomende vertraging minder realistisch.

Eurostadion

Het grootste voetbalstadion van het land, de grootste ondergrondse parking van Europa: superlatieven genoeg in de plannen voor een nationaal voetbalstadion op de site van Parking C. Maar wordt het stadion ooit gebouwd? Je leest er alles over in ons dossier.     
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook