10 maanden cel voor man die agent beet

© PhotoNews
| Justitiepaleis Brussel

Een 40-jarige man uit Brussel is veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 10 maanden omdat hij een agent in de hand had gebeten.

De beklaagde probeerde op 12 februari van dit jaar te ontsnappen aan een verkeerscontrole in Ternat omdat zijn verzekeringsdocumenten niet in orde waren. Hij kon snel staande worden gehouden, maar verzette zich hevig. Toen de agenten wilden overgaan tot zijn arrestatie, bleef hij in het rond schoppen en beet hij een van de politiemensen in de hand.

Voor die weerspannigheid kreeg de man vandaag 10 maanden cel opgelegd.

De Brusselaar had op zijn proces de feiten toegegeven en had verklaard dat hij in paniek was geslagen bij het zien van de agenten.

Hij werd in het verleden al veroordeeld voor andere feiten en zat daarvoor al een celstraf uit. “Ik wilde niet teruggaan naar de cel en panikeerde.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?