Acht mensen naar ziekenhuis gebracht na brand in Anderlecht

© PhotoNews

Acht personen, onder wie vier kinderen, zijn zondag bevangen door de rook en afgevoerd naar het ziekenhuis, nadat in een gebouw op de Bergensesteenweg in Anderlecht een brand uitbrak. Ze verkeren niet in levensgevaar.

De brand ontstond omstreeks 12.30 uur op het gelijkvloers en sloeg al snel uit. De brandweer was snel ter plaatse. Er werden 25 personen geëvacueerd en een vijftal reddingen werden uitgevoerd via de luchtladder. Na een half uur was de brand al onder controle.

De brandweer doorzocht het gebouw naar andere slachtoffers, maar vond er geen. "Tien mensen werden bevangen door de rook, waarvan er acht werden afgevoerd naar het ziekenhuis. Het gaat om vier volwassenen en vier kinderen. Ze zijn niet in levensgevaar", vertelt Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Het gaat om een gebouw met verschillende kleine appartementen en bemeubelde kamers. De brandweer voert verder opruimingswerken uit, zodat er geen heropflakkering komt van het vuur. Het tramverkeer op de Bergensesteenweg werd ook tijdelijk onderbroken door de brand.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?