Een interventie van de Brusselse brandweer
© PhotoNews

Acht Vorstenaren tijdelijk ondergebracht na brand

TC
© BRUZZ
01/07/2019

In de nacht van zondag op maandag ontstond een brand in de Merodestraat in Vorst. Er vielen geen gewonden, maar acht mensen werden noodgedwongen opgevangen door de gemeente en politie. Bij een tweede brand in Vorst moest een persoon met een luchtladder in veiligheid gebracht worden.

Om kwart na één tijdens de nacht van zondag op maandag moest de Brusselse brandweer uitrukken voor een brand in een kruidenierszaak. “De brand ontstond op het gelijkvloers,” vertelt Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer. “Er waren ook gasflessen aanwezig in de zaak, maar gelukkig konden we voorkomen dat de brand die bereikte.”

De brand was snel onder controle, maar er ontstond veel rook. Ook werd het gebouw onbewoonbaar verklaard omdat gas en elektriciteit werden afgesloten. “Acht personen die boven de winkel wonen worden nu opgevangen door de politie en de gemeente,” vertelt Derieuw. “De brand was accidenteel, alhoewel we nog onderzoeken wat de exacte oorzaak was.”

Nog tweede brand in Vorst

Deze brand was trouwens niet de enige dit weekend in Vorst. Tijdens de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks twintig na elf, ontstond er ook een brand in een gezinswoning in de Fierlantstraat. “Daar moesten we één persoon redden met de luchtladder,” vertelt Derieuw. “Die persoon moest toen naar het ziekenhuis wegens rookintoxicatie.” De brand zelf was snel onder controle, de oorzaak is wel nog niet duidelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst, actua, Vorst, merodestraat, brand, brandweer, Fierlantstraat

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie