BRUZZGuide-CULTURE-VAARTKAPOEN 2

De Vaartkapoen belicht tijdens Erfgoeddag de verkiezingen binnen de migrantengemeenschap

Achttiende Erfgoeddag in teken van "Kiezen"

© Belga - BRUZZ
22/04/2018

Op zondag 22 april vindt de achttiende Erfgoeddag plaats, die in dit jaar van lokale verkiezingen in het teken staat van "Kiezen". Het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed (FARO) en de deelnemende erfgoedinstellingen en -organisaties hopen immers dat het grote publiek voluit kiest voor erfgoed.

Op Erfgoeddag wordt het roerend en immaterieel cultureel erfgoed in de verf gezet in Brussel en Vlaanderen. De 509 deelnemende organisaties proberen elk op hun eigen manier vragen te beantwoorden als "Welke objecten houden we bij en waarom?", "Welke objecten kiezen we uit om te tonen in een nieuwe tentoonstelling?", en "Welke beslissingen brengt het digitale tijdperk?".

Dit jaar is ook het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed, dat mensen bewuster wil maken van de Europese dimensies van hun geschiedenis en de Europese identiteit wil versterken.

In Brussel kan je op meer dan 25 plaatsen terecht om jouw keuze te maken. Zo start aan de ingang van de Sint Jacob-kerk op het Koningsplein een wandeling met als thema "wie mocht wanneer stemmen, het Koninklijk Conservatorium belicht de keuze van Rossini die op 37-jarige leeftijd besloot om niet langer te componeren en Passa Porta kiest voor Elsschot .

Het volledig overzicht wil van de activiteiten vind je op www.erfgoeddag.be, of op de gratis ErfgoedApp. Op sommige plaatsen kan je via de app ook bijkomende informatie krijgen over de activiteiten, zoals extra achtergrondinformatie bij objecten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: actua, Vaartkapoen, Brussels erfgoed, Brussel Stedenbouw en Erfgoed

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni