Afscheidsplechtigheid voor op oudejaarsnacht doodgestoken jongeman

In de El Mouahhidine-moskee in Laken is vrijdagmiddag een korte plechtigheid gehouden voor Abdelouhad. De jongeman van 20 werd in de nacht van oud op nieuw doodgestoken tijdens een vechtpartij tussen twee groepen in de buurt van het Schaarbeekse Liedtsplein.

De plechtigheid begon om 14 uur in de moskee en duurde maar een vijftal minuten. Ze was inderhaast geregeld door de familie van de jongeman, die enkel de dag voordien een Whatsapp-bericht verspreidde met een paar details. Toch woonde uiteindelijk een 500-tal mensen de ceremonie bij.

“Dat is niet ongewoon op een vrijdag, want dan zijn er sowieso al veel mensen aanwezig hier,” zegt Mohamed Zaki van de El Mouahhidine-moskee, die zelf ook geen verdere details kent. “Wanneer iemand overlijdt, geven wij zo’n dienst als service. We respecteren daarbij de privacy en de anonimiteit van de overledene volledig. Wie de jongen precies was en hoe hij is gestorven, vragen we niet.”

Abdelouhad zou illegaal in België hebben verbleven volgens het parket. Dat onderzoekt de vechtpartij van oudejaarsnacht en is nog steeds op zoek naar de dader. Of het slachtoffer effectief een sans-papier was, en wie hem gedood heeft, kan het parket nog niet zeggen. Er is alleszins nog geen verdachte aangehouden en de jongeman is zelfs nog niet officieel geïdentificeerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?