Jongeman doodgestoken tijdens oudejaarsnacht in Schaarbeek

© MV/BRUZZ
| Politie aan het Liedtsplein

In Schaarbeek is afgelopen nacht een dode gevallen. Een jongeman werd neergestoken aan het Liedtsplein. Politie en parket onderzoeken de zaak.

Het kwam deze nacht tot een confrontatie tussen twee groepen aan het Liedtsplein in Schaarbeek, die uitmondde in een vechtpartij. Dat gebeurde rond 3 uur. De precieze aanleiding en de omstandigheden zijn nog niet duidelijk, maar één van de betrokken personen werd twee keer gestoken met een mes.

Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed in de loop van de nacht. Dat bevestigt Gilles Dejemeppe van het Brussels parket aan BRUZZ. "Het slachtoffer is nog niet geïdentificeerd, maar het gaat vermoedelijk om een jongeman, die wellicht illegaal in het land verbleef", aldus het parket.

Een autopsie volgt woensdag. De politie heeft nog geen verdachte aangehouden. De politiezone Brussel Noord (Evere, Schaarbeek, Sint-Joost-ten-Node) neemt het gerechtelijk onderzoek over.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?