Betoging: relatief weinig hinder

© Michael Day
| Archiefbeeld
Updated: 19-12-2017 - 10:52

In het centrum is er relatief weinig verkeershinder. Ook de treinen rijden grotendeels normaal, zeker in Vlaanderen. Bij De Lijn Vlaams Brabant zijn er wel een heel deel bussen afgeschaft.

Bij de start van de betoging is er nog niet veel hinder in het centrum. "We hadden ook een kalme ochtendspits," zegt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit. "Veel mensen hebben inderdaad de auto thuisgelaten."

"We blijven aanraden om niet met de auto naar het centrum te komen en zoveel mogelijk het openbaar vervoer te gebruiken. Reizigers kunnen de situatie opvolgen via de twitteraccount van Brussel Mobiliteit, @MobirisNLFR.

Tram en bus

Van MIVB zijn enkel bus 58 en bus 14 omgeleid tussen haltes WTC en IJzer, om de betoging aan het Noordstation te omzeilen.

Bij De Lijn Vlaams Brabant is er heel wat meer hinder. In het Pajottenland en de Zuidrand rond Brussel rijdt dinsdagmorgen de helft van de bussen niet uit.

Trein

In Vlaanderen rijden de treinen grotendeel normaal, 5% is afgeschaft.

In Wallonië is er iets meer hinder. Een vijfde van de treinen rijdt niet, maar de belangrijke lijnen blijven grotendeels bediend.

Tussen Luik en Brussel en tussen Charleroi en Brussel is 80 tot 90% van de treinen operationeel. Tussen Namen en Brussel is 70% van de verbindingen verzekerd. Alleen op de lijnen Bergen-Brussel en Doornik-Brussel rijdt maar de helft van de treinen.

Infrastructuurbeheerder Infrabel laat weten dat al haar seinhuizen volledig operationeel zijn in heel België.

De NMBS raadt reizigers wel aan om de informatiekanalen in het oog te houden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?