Bewijsstukken mogen niet langer naar griffie, politievakbond kwaad

© Aperos Urbains Palais de Justice

De politievakbond NSPV is niet te spreken over de beslissing van de rechtbankvoorzitters, die de aflevering van bewijsstukken verboden op de griffie wegens schimmelproblemen. "Intussen zijn wij verantwoordelijk voor alles wat we in beslag nemen: wapens, juwelen en zelfs véél drugs," zegt de vakbond in de krant Het Laatste Nieuws.

Sinds de voorzitters van de Nederlandstalige en Franstalige rechtbank begin oktober besloten hun griffie te sluiten door onhygiënische omstandigheden, moeten de agenten hun bewijsstukken op hun eigen commissariaat bewaren. En dat is volgens de vakbond niet alleen praktisch onhaalbaar, maar ook regelrecht gevaarlijk en zelfs crimineel.

De bewaring van onder andere drugs, wapens en juwelen is volgens de vakbond ook geen politietaak. De korpschefs van de zes Brusselse politiezones hebben een al een brief gestuurd naar de rechtbankvoorzitters, maar die verwijzen hen door naar de bevoegde ministers van Justitie Koen Geens (CD&V) en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) Zij moeten eerst het schimmelprobleem oplossen, pas dan kunnen de voorzitters actie ondernemen.

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?