Bijna 5 miljoen euro voor uitbreiding school De Stadsmus

© Google Earth
| Basisschool De Stadsmus in Oudergem

Basisschool de Stadsmus in Oudergem krijgt 4.836.000 euro subsidie om de school uit te breiden en te vernieuwen. Na de werken zou de school 440 kleuters en lagere schoolkinderen kunnen ontvangen.

Op de site van basisschool De Stadsmus, aan de Henri De Brouckèrelaan in Oudergem, werkt GO! aan een nieuw project voor een dubbele kleuterschool. De werken worden gesubsidieerd door de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en het project zou 4.836.000 euro kosten.

De versleten klascontainers worden gesloopt zodat zowel kleuters van de hoofdschool als kleuters van de vestigingsplaats 'Invalidelaan' een plaats krijgen in het nieuwe gebouw. Ook wordt er geïnvesteerd in een uitbreiding van het lager onderwijs. Er komt een nieuwe turnzaal en polyvalente ruimte, die na de schooluren wordt opengesteld voor de buurt.

De werken beginnen in januari 2022 en het project wordt afgerond voor de start van het schooljaar 2023-2024. Tegen het schooljaar 2025-2026 komen er 82 plaatsen bij. Er zullen dan 192 kleuters en 248 lagere schoolkinderen in De Stadsmus terecht kunnen.

“Het doet me plezier opnieuw een belangrijke capaciteitsuitbreiding van het Nederlandstalig onderwijs te mogen aankondigen, deze keer in Oudergem," vertelt Brussels minister Sven Gatz. "We illustreren zo dat we blijven investeren in de capaciteit en de kwaliteit van ons Nederlandstalig onderwijs in Brussel, in alle 19 gemeenten van het gewest.”

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?