Brand in Vilvoordse meubelzaak was geen kwaad opzet

© PhotoNews

De brand die zaterdagavond en -nacht een meubelzaak in Vilvoorde in de as legde, kende een accidentele oorzaak. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde.

Bij de brand vielen geen gewonden maar twee aanpalende woningen raakten ook beschadigd. "Er was geen kwaad opzet in het spel", zegt parketwoordvoerder Gilles Blondeau.

Uit de eerste bevindingen van de branddeskundige blijkt dat de brand accidenteel was en er dus geen kwaad opzet in het spel is.

Omdat de pand waar de brand woedde volledig ingesloten lag, was het moeilijk om het vuur te blussen. Uiteindelijk brandde de meubelzaak volledig uit en raakten twee aanpalende woningen beschadigd door de hitte en het bluswater.

Door de ouderdom van het gebouw werd gevreesd voor asbest en dat die door de rook was vrijgekomen. Het stadsbestuur stelde daarom een analysebureau aan. Uit hun onderzoek bleek dat een geringe hoeveelheid asbestvezels teruggevonden werd in de Kolveniersstraat, Spiegelstraat en Neerhofstraat. Die zouden maandag verwijderd worden, meldde het stadsbestuur maandagvoormiddag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?