Brand in WTC-toren is geblust, vier arbeiders verlaten gebouw ongeschonden

Updated: 06-08-2020 - 17:42

Er woedde donderdagnamiddag een brand in een technisch lokaal van de WTC-toren, in de buurt van het Noordstation. Daardoor was er van ver een grote rookpluim boven de Noordwijk te zien. Op vraag van de korpsleiding van de Brusselse brandweer was er versterking van verschillende korpsen uit de buurt en ook uit Antwerpen.

De brand woedde op de 27ste verdieping van het gebouw, waar er renovatiewerkzaamheden bezig waren. Er zou isolatiemateriaal in brand zijn geschoten. De brand bleef wel beperkt tot de technische ruimte waarin dat materiaal opgeslagen lag. Vier arbeiders bevonden zich een verdieping lager, maar konden ongeschonden het gebouw verlaten. Niemand raakte gewond.

Vanwege de renovatiewerken was in de toren geen watertoevoer. De brandweer slaagde er echter in om de brand met grote poederblussers te doven. De versterkingspompen van andere zones die ter plaatse gekomen waren, hoefden daardoor niet ingezet te worden. De opruimingswerken zullen nog even in beslag nemen.

Volgens brandweerwoordvoerder Walter Derieuw was het geen alledaagse interventie. “Onze mensen zijn via een goederenlift boven geraakt en er is ook een ploeg die in een container is gekropen en via een hijskraan naar boven werd gebracht. Dat was een goede oefening, zonder grote schade en zonder gewonden.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?