Brandweer haalt kind uit het kanaal: slachtoffer in 'zorgwekkende toestand'

© Google Maps
| Het drama speelde zich af ter hoogte van de Vaartdijk in Anderlecht.

Donderdagnamiddag kreeg de brandweer een oproep over een drenkeling in het kanaal ter hoogte van de Vaartdijk in Anderlecht. De brandweer wist een kind op de bodem van het kanaal te vinden en op het droge te brengen. Na reanimatie werd het kind in "zorgwekkende toestand" naar het ziekenhuis overgebracht.

Dat meldt de Brusselse brandweer. "Deze namiddag omstreeks 15u56 kwam er een oproep binnen om een drenkeling te melden in het kanaal te Anderlecht ter hoogte van de Vaartdijk. Er werd gemeld dat het om een kind van een tiental jaar zou gaan", klinkt het.

"Onmiddellijk werden de nodige brandweer (duikers) en medische middelen uitgestuurd. Bij het aankomen van de eerste hulpwagen zijn er dadelijk 3 brandweermannen in het water gedoken om te beginnen met het zoeken naar de drenkeling. Bij aankomst van de duikers werden deze ook prompt ingezet. De jonge drenkeling werd door een duiker op de bodem van het kanaal gevonden en geëvacueerd naar de wal."

Het slachtoffer werd gereanimeerd door het aanwezige MUG-team en de ambulanciers, en werd daarna "in zorgwekkende toestand" overgebracht naar het ziekenhuis.

De omstandigheden van het incident worden nu onderzocht door de politie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?