Brandweer maakt balans op na onweer: 'Uitzonderlijk druk'

© PhotoNews
| Vooral het oosten van Brussel kreeg de volle onweerslaag.

De Brusselse brandweer is na het warmteonweer van donderdagavond 140 keer uitgerukt. Vooral het oosten van Brussel kreeg de volle laag. "We kregen 850 oproepen binnen. Het was veel drukker dan normaal," zegt Walter Derieuw van de Brusselse brandweer.

De grote hoeveelheid regen deed straten en kelders overlopen, de hevige wind deed stellingen en daken wankelen en in Ukkel sloeg de bliksem verschillende keren in op de bomen.

"Vooral in Ukkel, Sint-Lambrechts-Woluwe en Evere was het druk," zegt Walter Derieuw van de Brusselse brandweer. "Ter vergelijking, in Jette of Sint-Jans-Molenbeek moesten we geen enkele keer tussenkomen." In totaal verwerkte de brandweer 850 oproepen, die leidden tot 140 interventies.

De eerste vlaag warmteonweders is nu voorbij, maar door de aanhoudende hitte dreigt vrijdagavond volgens het KMI opnieuw een stevig onweer.

"Van zodra de overheid het noodnummer 1722 opnieuw activeert, staan we paraat en zetten we extra personeel in," klinkt het. "Ik raad ook iedereen aan om dat nummer te bellen in plaats van het klassieke noodnummer."

Boom gevallen
© MV
| De brandweer heeft nog veel werk met omgevallen bomen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?