Montgomerytunnel heropening 8 december 2016
© PhotoNews | De Montgomerytunnel

Georges Henri- en Montgomerytunnel tijd dicht door regen

© BRUZZ
26/07/2018
Updated: 26/07/2018 20.09u

De hevige regen heeft donderdagavond rond 18 uur de Georges Henritunnel doen onderlopen. Hij kon pas rond 20 uur weer opengesteld worden. De brandweer werd een paar uur lang overstelpt door telefoontjes over wateroverlast.

Rond 18 uur begon het te regenen en onweren in Brussel. De hevige neerslag zorgde er meteen voor dat de Georges Henritunnel onderliep en werd afgesloten. Ook de nabijgelegen Montgomerytunnel ging daardoor dicht richting centrum. Pas rond 20 uur was de wateroverlast voorbij.

Ook de Vleurgattunnel op de Louizalaan sloot ruim een uur door omdat hij de massa water niet meteen aankon. Rond half acht ging de tunnel richting Centrum opnieuw open, verwacht wordt dat de andere rijrichting zal volgen.

Straatkolken

“De brandweer is zodanig overstelpt door oproepen dat ze de tunnel nog niet heeft kunnen leegpompen”, zei de woordvoerster van Brussel Mobiliteit rond 18.30 uur aan BRUZZ.

De brandweer bevestigt dat er erg veel oproepen waren. "We moesten onder meer tussenkomen in Evere, Sint-Pieters-Woluwe en Ukkel. Het ging onder meer om bomen waar de bliksem is ingeslagen, om verstopte straatkolken en nu ook om ondergelopen kelders." Later volgden ook een afbrokkelende gevel in Sint-Gillis en een dito balkon in Ukkel.

Op de luchthaven Brussels Airport regende het zo hard dat er even niemand meer toegelaten werd op het tarmac. Dat zorgde donderdagavond voor vertragingen bij de aankomende en vertrekkende vluchten.

Oude weg boom onweer
© Alertes Contrôles de police | Boom verspert bus de weg in Ukkel, ter hoogte van halte Oude Weg

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Mobiliteit, georges henri, Montgomery, Montgomerytunnel, Vleurgattunnel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie