Brandweerdirecteur in beroep tegen schorsing

© Facebook (Marc LHost)
| Tot aan de hervorming van de brandweer, die in maart doorgevoerd wordt, zal staatssecretaris Jodogne de rol van Mercken overnemen
Updated: 27-12-2017 - 16:52

Na enkele onthullingen over riante kledingvergoedingen bij de Brusselse brandweer schorste staatssecretaris van Brandbestrijding Cécile Jodogne (Défi) de volmacht van dienstdoend directeur Thierry Mercken. Hij is het niet eens met de beslissing van Jodogne en is daarom naar de Raad van State gestapt.

De schorsing kwam er na de onthullingen van Eric Labourdette, voorzitter van de hulpverleningszones bij vakbond VSOA, bij RTL-TVi. Daar maakte hij bekend dat vijf bedienden van Dienst voor Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (DBDMH) elk jaar duizend euro voor nieuwe kledij terugbetaald kunnen krijgen.

Jodogne kondigde na de schorsing aan dat zij de rol van Mercken overneemt tot in maart, dan wordt de brandweer namelijk hervormd.

Mercken bevestigt aan L’Echo dat hij op 24 december naar de Raad van State is gestapt om de schorsing te laten annuleren. Meer commentaar wil hij echter niet kwijt.

Jodogne verbaasd over beslissing

Bij het kabinet-Jodogne reageren ze verbaasd omdat Mercken sowieso vanaf 1 januari zijn oude functie van juridisch directeur terug zou opnemen. "Vanaf volgende week zou hij, ook zonder de schorsing, geen dienstdoend directeur meer zijn, we zijn dus verbaasd dat hij nu nog naar de Raad van State is gestapt om de schorsing ongedaan te maken," klinkt het. Mercken werd dienstdoend directeur nadat voormalig directeur Chantal Jordan in 2015 ontslag had genomen.

De Raad van State organiseert vrijdag een zitting over de kwestie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?