| Emmanuel Boodts, gemeenteraadslid voor CD&V in Vorst.

CD&V trekt in Vorst in tandem met liberalen naar de kiezer

JB
© BRUZZ
13/02/2024

De lokale MR-lijst zal in Vorst niet alleen uit Open Vld-kandidaten, maar ook uit CD&V-namen bestaan. “De nationale dynamiek kan je niet vergelijken met het lokale niveau.”

Net nu de banden tussen CD&V en haar Franstalige tegenhanger Les Engagés op nationaal vlak weer nadrukkelijker worden aangehaald, gaan de Nederlandstalige christendemocraten in Vorst in zee met MR en Open Vld. “We willen de krachten bundelen om een alternatief voor te stellen voor de huidige meerderheid (van socialisten en groenen, red.),” verklaart lokaal CD&V-kopman Emmanuel Boodts aan BRUZZ.

De samenwerking tussen MR, Open Vld en CD&V schuift drie pijlers naar voren: veiligheid, netheid en fiscaliteit. “De meerderheid heeft de opcentiemen in Vorst verhoogd, in plaats van zelf op zoek te gaan naar manieren om te besparen. Eigenaars zijn de dupe van dat beleid,” klinkt het bij Boodts.

Ook op andere dossiers vinden liberalen en christendemocraten elkaar in Vorst, legt Boodts uit. “Het dossier rond het nieuwe stadion van Union is daar een goed voorbeeld van. Wij zijn resoluut voor het behoud van de club in onze gemeente. Maar het college van burgemeester en schepenen draalt zodanig dat we vandaag het risico lopen dat Union uit Vorst zou verdwijnen.”

‘Representatief’

Voor lijsttrekker Cédric Pierre-de Parmentier (MR) is de keuze om de Nederlandstalige christendemocraten in de liberale lijst op te nemen evident. “We zitten op dezelfde lijn en streven naar een zo representatieve lijst, met oog voor de groeiende Nederlandstalige gemeenschap in Vorst,” legt hij uit.

De kandidaat-burgemeester wijst er bovendien op dat MR al samenwerkt met CD&V in twee Brusselse coalities: Etterbeek en Sint-Lambrechts-Woluwe. “Maar als we straks een coalitie mogen vormen, mag het niet verbazen dat Les Engagés een bevoorrechte partner is voor ons.”

Boodts krijgt straks de negende plek op de lijst, terwijl hij in 2018, toen nog op de christendemocratische cdH-lijst, op de zevende plek stond. Volgende week wordt beslist welke naam de lijst zal krijgen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst, Brussel kiest: gemeente, Politiek, CD&V, MR, Open VLD, Emmanuel Boodts , Cédric Pierre de Parmentier

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni