Stéphane Roberti (Ecolo), burgemeester van Vorst

| Stéphane Roberti (Ecolo).

Proces ex-burgemeester tegen gemeente Vorst vindt eind deze maand plaats

© Belga
06/02/2024

Het proces van Stéphane Roberti (Ecolo) tegen de gemeente Vorst, waar hij eerder burgemeester was, zal op 23 februari om 9 uur 's ochtends van start gaan. Dat heeft persagentschap Belga dinsdag vernomen. Het geschil, dat ongeveer een jaar geleden werd aangespannen, gaat over de salarisbehandeling van Roberti toen die afwezig was als burgemeester.

De voormalige burgemeester van Vorst zette in 2020 een stap opzij omwille van familie- en gezondheidsproblemen. Zijn salaris als burgemeester, zo'n 8.500 euro per maand, ontving hij echter tot december 2021.

In februari 2022 nam Roberti ontslag nadat het schepencollege besloten had dat zijn loon niet meer uitbetaald zou worden.

Daarop ondernam Roberti juridische stappen tegen de gemeente Vorst om de betaling van zijn loon te eisen in de periode tussen januari 2022 en mei 2022, de datum waarop zijn ontslag werd genoteerd door het Brussels Gewest. De beslissing van Roberti om zijn eigen gemeente voor de rechter te slepen, zorgde voor veel reactie, vooral bij de oppositie. Sommigen noemden Roberti's aanpak "onfatsoenlijk" en "gebaseerd op juridische vaagheid."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni