Brussel Kiest 2018 Sint-Lambrechts-Woluwe Open VLD Kurt Deswert plaats 28

| Open VLD'er Kurt Deswert, gemeenteraadslid en auteur van verschillende boeken over Brussel, stelt zich opnieuw kandidaat en duwt de lijst.

Tweetalige lijst MR+ in Sint-Lambrechts-Woluwe: 'Koopkracht inwoners prioriteit'

© Belga
31/01/2024

De Franstalige en Nederlandstalige liberalen in Sint-Lambrechts-Woluwe trekken opnieuw met een gezamenlijke lijst naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024.

De knoop werd doorgehakt tijdens de algemene vergadering van de MR-afdeling in Sint-Lambrechts-Woluwe, waar meteen ook de eerste namen op de lijst werden vastgelegd.

MR-fractievoorzitster in de gemeenteraad Amélie Pans trekt de tweetalige lijst. Op de tweede plek staat de Franstalige liberaal Steve Detry, gewezen nationaal voorzitter van Jeunes MR. De jonge, onbekende 26-jarige Eléonore Simonet, prijkt op de derde plek van de gezamenlijke lijst.

Open VLD'er Kurt Deswert, gemeenteraadslid en auteur van verschillende boeken over Brussel, stelt zich opnieuw kandidaat en duwt de lijst. "Als Nederlandstalige verkozene wil ik zeker ook de Nederlandstalige dossiers nauwgezet verder opvolgen. Ik heb de afgelopen jaren zelf erg hard gelobbyd bij de VGC en de Vlaamse overheid voor investeringen in Sint-Lambrechts-Woluwe", aldus Deswert.

Koopkracht inwoners

"Onze prioriteit de komende jaren zal uitgaan naar de koopkracht van de inwoners. De verhoging van de onroerende voorheffing met 18,55 procent in 2022, in volle inflatiecrisis, was bijzonder zwaar voor veel gezinnen en alleenstaanden", aldus Amélie Pans. "We hebben verschillende keren opgeroepen die fiscale druk op onze inwoners te verlagen. Maar we kregen weinig gehoor. Ons voorstel rond de invoering van een gemeentelijke be-homepremie werd bijvoorbeeld weggewuifd. Maar we gaan daar verder voor blijven vechten."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Lambrechts-Woluwe, Brussel kiest: gemeente, Politiek, Kurt Deswert, Open VLD, MR, MR+, Amélie Pans, Steve Detry

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni