Studenten en leerlingen volgen online lessen met hun laptop tijdens de coronacrisis

| Studenten en leerlingen volgen online lessen met hun laptop tijdens de coronacrisis.

Brussel-Stad biedt studenten die het moeilijk hebben 'blokgebouw' aan

RF
12/05/2021

Het OCMW van de stad Brussel biedt vanaf 17 mei een tijdelijk gebouw aan studenten om de blokperiode door te brengen. Het gaat om studenten die moeilijkheden ervaren door hun gezinssituatie of waarvan de huisvesting niet optimaal is.

Van 17 mei tot 30 juni kunnen studenten in moeilijkheden terecht in verschillende studiezalen. Op die manier wil het OCMW van de Brussel-Stad deze studenten een rustige kamer bieden waar ze zich kunnen concentreren.

Zowat 27 individuele kamers in een hotel in de Marollen zullen ter beschikking gesteld worden voor studenten die aangesloten zijn bij het OCMW. De kamers zijn uitgerust met een bureau, wifiverbinding en een badkamer. Er zal ook een ontspanningsruimte beschikbaar zijn waar studenten bijvoorbeeld samen een kop koffie kunnen drinken.

"De meeste studenten hebben het voorbije jaar zeer moeilijk gehad. Wij willen met deze maatregel een antwoord bieden aan degenen die in een moeilijke gezinssituatie leven of die in een te krappe woning leven", legt Khalid Zian uit, voorzitter van het OCMW in Brussel-Stad.

Hoger onderwijs

Het project is bedoeld voor studenten vanaf achttien jaar die sociale bijstand ontvangen en die bovendien een studie volgen in het hoger onderwijs. "We willen hiermee betere omstandigheden bieden aan studenten die het moeilijk hebben", voegt burgemeester Philippe Close toe.

Studenten die psychosociale ondersteuning wensen, kunnen in datzelfde gebouw terecht bij twee meldpunten.

Deze maatregel wordt gefinancierd door het OCMW, dankzij een federale subsidie, en aangevuld met een bijdrage van de student in zijn levensonderhoud. "Het systeem wordt aan het einde van de sessie geëvalueerd om te bepalen of en in welke context we het kunnen vernieuwen of zelfs duurzaam kunnen maken", sluit Khalid Zian af, voorzitter van het OCMW Brussel-Stad.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni