Winterpret/Plaisirs d'hiver in december 2022: de jaarlijkse kerstmarkt met talloze kerstkraampjes

| Winterpret: de jaarlijkse kerstmarkt met talloze kerstkraampjes.

Brusselse Winterpret wordt gedeeltelijk verlengd

© Belga
30/12/2022

De Brusselse Winterpret en de kerstmarkt lopen normaal gezien op 1 januari ten einde. Behalve op het Muntplein en het De Brouckèreplein, want daar blijven de kraampjes en ijspistes nog een week langer staan, tot 8 januari.

Het laatste weekend van Winterpret is in zicht, maar door het succes heeft Stad Brussel beslist om er nog een klein vervolg aan te breien.

Op het Beursplein, de Vismarkt en het Sint-Katelijneplein sluiten alle kraampjes en attracties, met het reuzenrad, op zondag 1 januari om 22.00 uur de deuren. Om de schoolvakantie af te ronden blijven op het Muntplein en het De Brouckèreplein de ijsbaan, de curlingbanen en de chalets nog een week langer open.

Op de Grote Markt blijft de reusachtige kerstboom nog heel die tijd verlicht en ook het klank- en lichtspel op de gevels van de historische gebouwen vindt nog elke avond plaats. Stad Brussel gaf eerder al aan dat Winterpret een succes is, want na drie weken waren er volgens de laatste cijfers op 18 december al meer dan 2 miljoen bezoekers afgezakt naar de hoofdstad.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni