Bus met Belgische kinderen betrokken bij kettingbotsing in Nederland

© Karen Vandenberghe-BRUZZ
| Volgens Omroep Brabant gaat het om een schoolklas uit Brussel.

Woensdag is een bus met 54 kinderen en 15 begeleiders in een kettingbotsing terechtgekomen. De begeleiders en kinderen zijn allen ongedeerd. Volgens Omroep Brabant zouden de kinderen uit Brussel afkomstig zijn, maar het bleek uiteindelijk om kinderen uit Borgloon te gaan.

Nog volgens de krant waren de kinderen van een dagje Efteling in Kaatsheuvel op weg naar huis. De kinderen zijn afkomstig van Borgloon. Dit heeft de landbouwer die hen heeft opgevangen aan het Eindhovens Dagblad (ED) verteld.

Ze zijn na het ongeluk uit de bus begeleid en aanvankelijk langs de weg opgevangen. Daarna zijn ze naar een boerderij in de buurt gebracht. De boer heeft vervolgens de schooltassen met een jeep opgehaald. Begeleiders proberen zo snel mogelijk een andere bus te regelen.

Volgens het dagblad De Telegraaf waren er aan boord van de Belgische bus zeventig kinderen en begeleiders.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?