Via Via Café heropent feestelijk na tijdelijke sluiting

Het Via Via reiscafé in Brussel heeft donderdagavond in beperkte kring zijn nieuwe pand op de Baksteenkaai ingehuldigd. Het Via Via Café was tijdelijk gesloten nadat het op 20 augustus uit het oude gebouw op de Steenkoolkaai werd gezet wegens de bouw van een appartementsgebouw. Op vrijdag 7 oktober volgt de officiële en feestelijke publieksopening.

Het nieuwe pand dateert van de jaren '20 en is een voorbeeld van de vroege betonbouw. Bovendien ligt het op een steenworp van de oude locatie. Het reiscafé zal het volledige gelijkvloers gebruiken. Die bestaat uit drie overdekte terrassen en een café waar tot 200 mensen kunnen zitten.

Op de voorbouw van de eerste verdieping zal oude buur, de sociale vormingsorganisatie Citizenne, plaatsnemen. Daarnaast is er nog een grote zaal beschikbaar op de achterbouw die talloze mogelijkheden biedt voor allerlei socioculturele en commerciële evenementen.

"De frustratie is over en dit prachtig pand is een fantastische stap voorwaarts. Anderhalf jaar geleden had ik hier niet van kunnen dromen", vertelt zaakvoerder Johan Van Den Berghe.

De doelstelling van het Via Via reiscafé blijft hetzelfde. Een interessante mix van locals en reizigers met elkaar in contact brengen en elkaar laten inspireren door ze laagdrempelige activiteiten en een atypische menukaart met een uitgebreid lokaal en biologisch aanbod voor te schotelen.

Het Brusselse ViaVia café is een van de 18 ViaVia Reiscafés die verspreid zijn over 4 continenten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Belarus tripping: cinema vrom the edges of Europe
  • Gabriel Rios & The Colorist Orchestra
  • Histoire de la violence: Édouard Louis vire au théâtre
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement