Café Le Coq definitief dicht

le_coq_elsene.jpg
Café Le Coq wordt op 6 januari ten grave gedragen. Dan gaat een rouwstoet door de straten van Elsene.

Café Le Coq is niet meer. Donderdagavond heeft de cafébaas de laatste pinten uitgeschonken aan de stamgasten. Eigenaar AB Inbev heeft andere plannen met de plek en dus moest het huidige café de deuren sluiten.

Stamgasten van het volkse café op het Fernand Cocqplein waren een petitie begonnen om de plannen van AB Inbev tegen te houden, maar de ruim 4.600 handtekeningen konden niet baten. Het café moest dicht.

Paul Herman, van het actiecomité tegen de sluiting, spreekt over een klein sociaal drama voor de mensen die er werken, maar over een groot drama voor de stamgasten. "Dit is niet zomaar een café, dit is cultureel, menselijk en lokaal patrimonium," zegt hij aan de televisiezender BX1. "Ik kan de houding van AB Inbev verklaren, maar ik begrijp ze niet."

De haan begraven

Herman zegt dat er voor cafés als Le Coq en haar stamgasten geen plaats meer is in het chique nieuwe Elsene van de voetgangerszone rond het Fernand Cocqplein.

Op zes januari wordt Le Coq officieel ten grave gedragen. Stamgasten zullen in een rouwstoet een grote kist met een haan door de straten van Elsene dragen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?