De Brusselse glasbollen zijn vaak het slachtoffer van vandalisme.

Campagne 'Geen brol rond mijn bol' gaat van start

Mats Buelinckx
03/05/2021

De inzamelplaatsen met glasbollen en textielcontainers van 13 Brusselse gemeenten krijgen voortaan een naam. De plaatsen worden vaak gebruikt om illegaal zaken te storten. Om dit probleem tegen te gaan, lanceren Fost Plus, Net Brussel en dertien Brusselse gemeenten een sensibiliseringscampagne "Geen brol rond mijn bol".

De nieuwe campagne gaat maandag van start en wil het illegaal storten van afval tegengaan en de netheid van de Brusselse glasbollen en textielcontainers verbeteren. Bij de textielcontainers is het de bedoeling om producten zoals speelgoed, zwerfvuil en olie te weren. Zo kan de kwaliteit van de recycleerbare of herbruikbare inhoud verbeterd worden.

"Wij rekenen op de actieve deelname van de burgers," vertelt Fost Plus, een organisatie die verantwoordelijk is voor het ophalen, sorteren en recycleren van huishoudelijk afval. "Door de glasbollen en textielcontainers een naam te geven, willen we ze een unieke identiteit geven. Net als de haltes van het openbaar vervoer worden de namen gekozen door de burgers of de gemeenten. We hopen zo een gevoel van samenhorigheid te creëren."

De aanmoediging om de plekken te respecteren zal ook worden gestimuleerd via regionale communicatiecampagne via affiches, radio, tv, sociale netwerken en dagbladpers. Plaatselijke acties op enkele inzamelpunten met een glasbol of textielcontainer die een naam kregen en werden ingekleed is de focus van de campagne.

De deelnemende Brusselse gemeenten zijn Anderlecht, Oudergem, Sint-Agatha Berchem, Stad Brussel, Etterbeek, Evere, Vorst, Ganshoren, Elsene, Jette, Sint-Gillis, Schaarbeek en Watermaal-Bosvoorde.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni