| Hoofdkantoor Solvay in Brussel

Chemiebedrijf Solvay verhuist naar nieuw hoofdkantoor in Haren

© Belga
10/01/2023

Chemiegroep Solvay verhuist haar hoofdkantoor van Neder-over-Heembeek naar een nieuwe locatie in Haren, zo kondigt het bedrijf dinsdag aan in een persbericht.

De nieuwe locatie, in de Raketstraat, beschikt over grote ruimtes voor onderzoek, een performante digitale infrastructuur en een goede bereikbaarheid. "De werknemers van Solvay krijgen zo een toekomstbestendige werkplek van wereldklasse waarin ze kunnen innoveren en samenwerken", klinkt het in het persbericht.

Door de verhuis worden ook de bedrijfskosten met twee derde verlaagd, onder meer omdat er minder kantoorruimte wordt ingenomen door telewerk. Daarnaast beschikt de site in Haren over "state-of-the-art"-faciliteiten voor wetenschap en onderzoek, klinkt het nog. De gebouwen hebben uitstekende energieprestaties en de lokalen zijn volledig rolstoeltoegankelijk. Er zijn ook mogelijkheden voor catering, sport en kinderopvang.

In de nieuwe gebouwen van Solvay is er plaats voor ongeveer 800 werknemers. De verhuis zou geleidelijk gebeuren, vanaf april gedurende een overgangsperiode van twaalf maanden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni