| Hoofdkantoor Solvay in Brussel

Chemiegroep Solvay raadt eendaagse vliegtuigtrips af

© Belga
19/01/2023

Chemiegroep Solvay wil de CO2-uitstoot van haar bedrijfsreizen, die tijdens de coronapandemie met bijna 70 procent daalde, niet opnieuw zien toenemen. Ze lanceert daarvoor een reeks maatregelen, zoals het afraden van trips van één dag met het vliegtuig, zo meldt Solvay in een persbericht.

"De coronacrisis heeft veel veranderd, maar we zien dat het ook op die manier werkt", zegt Solvay-woordvoerder Peter Boelaert. Dat geldt bijvoorbeeld voor het thuiswerk - werknemers mogen nog altijd tot vier dagen per week thuiswerken -, maar ook voor de bedrijfsreizen, die in veel gevallen vervangen kunnen worden door online meetings.

"Het doel is om alle werknemers te leren hoe ze de CO2-impact van hun reizen kunnen verminderen door positieve acties, zoals minder reizen of reisopties kiezen met minder milieu-impact", zegt Hervé Tiberghien, chief people officer van Solvay, in een persbericht.

Solvay raadt de werknemers bijvoorbeeld aan om minder vaak fysiek af te spreken, eendaagse vliegtuigtrips te vermijden, businessclass in te ruilen voor economy en de trein te nemen in plaats van het vliegtuig. De CO2 die toch nog uitgestoten wordt, zal worden gecompenseerd (tegen 100 euro per ton CO2) in een fonds dat duurzame projecten ondersteunt.

Solvay, met hoofdzetel in Brussel, stelt wereldwijd meer dan 21.000 mensen te werk.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni