BRUZZ I DVLKO

| Het hoofdpodium van Paradise City, vrijdagavond.

Acht niet te missen Brusselse dj's op Paradise City

SV
© BRUZZ
28/06/2024
Updated: 28/06/2024 19.19u

Vanaf vrijdagavond kunnen festivalfanaten genieten van een hoge dosis Brussels talent op het elektronische en duurzame muziekfestival Paradise City in Perk. De affiche van het driedaagse festival telt meer dan dertig dj's die actief zijn in de Brusselse muziekwereld. Hier zijn acht niet te missen artiesten voor wie nog niet weet waar naartoe dit weekend.

Het belooft een druk weekend te worden voor de Brusselse festivalganger, want naast Couleur Café strijkt ook Paradise City neer in de periferie van de hoofdstad. Het elektronische muziekfestival dat het Vlaams-Brabantse Perk van vrijdag tot zondag muzikaal zal betoveren, nodigde dit jaar heel wat Brusselse artiesten uit. Maak kennis met Bjeor, het duo Cheb Runner en Sara Dziri, Kim Kenis, Blck Mamba, UNOS en het duo Dana Kuehr en Islas - acht artiesten die de Brusselse elektronische muziekscène kleur geven.

Bjeor

We starten met Bjeor, die zijn geboorteplaats Leuven inruilde voor de housescène van Brussel. Zijn repertoire omvat een veelzijdige mix van zowel langzame als energieke klanken, waarbij hij vergeten hits en futuristische elementen integreert. Brusselaars kennen hem misschien van de Kiosk Radio, waar hij regelmatig te horen is. Ook maakte hij vier jaar geleden zijn Boiler Room debuut in Brussel en is hij een vaste waarde op het Vilvoordse Horst muziek- en kunstfestival. Op Paradise City speelt hij vrijdagavond op de Forest Stage.

Cheb Runner & Sara Dziri

Eveneens een vaste waarde van de Kiosk Radio is het technoduo Cheb Runner en Sara Dziri. Dit muziekduo maakt onderdeel uit van het Brusselse inclusieve technocollectief 'Not Your Techno', dat focust op LGBTQ+ artiesten en muzikanten met een migratieachtergrond. Beiden combineren een eclectische mix van traditionele en hedendaagse elementen in hun sets, waarbij ze inspiratie halen uit hun respectievelijke Marokkaanse en Tunesische roots. Cheb Runner en Sara Dziri zullen vrijdagavond de krachten bundelen op de Contrast Stage.

Kim Kenis

De stijl van deze rasechte Bruxelloise valt niet onder een bepaald genre te catalogeren. Ze combineert een meeslepende en zachte mix van indie, ambient en minimalistische technosounds. Vrijdag zal haar kenmerkende uitgelaten energie achter de draaitafel ongetwijfeld aanstekelijk werken op de Plantasia.

Blck Mamba

Met haar wekelijkse radioshow 'Club Mamba' op Studio Brussel en verschijningen in Brusselse locaties als C12, Saintklet en Reset, is Blck Mamba niet meer weg te denken uit het Brusselse muzieklandschap. De artieste van Nigeriaanse afkomst geeft een unieke elektronische draai aan 'club muziek', waarbij ze genres van over de hele wereld combineert. Het resultaat is een meeslepende mix die erin slaagt om precies te doen waarvoor het bedoeld is: iedereen de dansvloer op krijgen. Op zaterdag kunnen Paradise City-gangers de beentjes losgooien met Blck Mamba op de Orbit Stage.

1776 Black Mamba

| Black Mamba combineert genres als UK grime, funk, afrobeats, amapiano, perreo en dancehall.

UNOS

Met haar eigen radioshow op BRUZZ ICE is dj UNOS geen onbekende. Haar oeuvre omvat een esotherische mix van techno, house, breaks en trance. Een harmonieuze mix tussen elektronische elementen en funky jazz melodieën zorgt voor een kleurrijk geheel waarop het makkelijk dansen is. UNOS speelt zaterdag op de Castle Stage.

UNOS

| UNOS is verbonden aan het befaamde 'Darker Than Wax' label uit Singapore.

Dana Kuehr en Islas

Hartsvriendinnen Dana Kuehr en Islas verhuisden beiden naar Brussel vanuit respectievelijk de VS en het VK, waar ze als een blok voor de hechte Brusselse muziek- en kunstgemeenschap vielen. Beide dj's houden ervan luisteraars te verrassen met ongehoorde melodieën in het elektronische muzieklandschap. Ze zijn te vinden op de slotdag, op de Forest Stage.

En meer

Op vrijdag is er daarnaast ook Hangar Soundsystem, bekend van de feestjes aan Cinquantenaire en Toolate Groove; en dj Otis, oprichter van het Brusselse collectief Slagwerk.

De van oorsprong Colombiaanse maar intussen Brusselse dj Adi, Catalina, Zouzibabe, Nathan Elias, dj Mambele, dj Rino, Yellowstraps en Gaiko, bekend van BRUZZ ICE zorgen voor de Brusselse vertegenwoordiging op zaterdag.

Tot slot draaien Ava Eva, dj Lefto en Ben Kamal op zondag. Het inclusieve Brusselse partyconcept Gay Haze zal op zondag eveneens de Forest Stage hosten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws , Paradise City , Brusselse dj's , muziektips , line-up

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni