1798 IN BEELD  ART BRUSSELS

| Een vorige editie van Art Brussels.

Art Brussels viert jubileumeditie met flashbackzone en openluchtsculptuur

© Belga
18/01/2024

De internationale beurs voor hedendaagse kunst Art Brussels strijkt van 25 tot 28 april neer op de Heizel voor haar veertigste jubileumeditie. Dat heeft de organisatie van het evenement donderdag bekendgemaakt. Meer dan 175 galerijen zullen hun topstukken tentoonstellen in de hallen 5 en 6 van Brussels Expo.

De beurs presenteert opnieuw een internationaal programma met 176 galeries uit 31 landen en biedt een mix van gevestigde kunstenaars en nieuw talent.

Daarnaast is er voor de jubileumeditie ook een speciale 'INVITED-sectie' met opkomende galeries die het typische galerieformaat overstijgen en nog niet eerder op de beurs hebben geëxposeerd. Enkele van de negen nieuwkomers in deze sectie zijn C.C.C. (Kopenhagen), Rose Easton (Londen), KIN Gallery (Brussel), RESERVOIR (Kaapstad) en Spiaggia Libera (Parijs).

Openluchtsculptuur

Bovendien zal de stad Brussel zich engageren om ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van Art Brussels een openluchtsculptuur aan te kopen voor een openbare ruimte, zo kondigt de beurs aan. Een jury zal beslissen welke kunstenaar gekozen zal worden uit het nieuwe openluchtsculpturenproject.

"De komende editie belooft een feestelijke sfeer met verschillende initiatieven, waaronder prijzen voor winnende galeristen of kunstenaars voor elke sectie van de beurs, een outdoor sculptuurproject in samenwerking met de stad Brussel en een nostalgische flashbackzone waar dierbare souvenirs tentoongesteld zullen worden", aldus algemeen directeur Nele Verhaeren.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni