Brusselse bibliotheken zetten deze zomer leesclubs in de kijker

© BRUZZ
17/06/2024
Updated: 18/06/2024 11.25u

1 Stad, 19 Boeken, zo heet het nieuwe gratis zomermagazine van de Nederlandstalige Bibliotheken van Brussel. Daarin ontdek je negentien boeken die de bibliotheken de hele zomer extra onder de aandacht zullen brengen. De selectie werd mee gemaakt door vijf leescommunity’s uit Brussel.

Het motto voor de zomer van de Brussele bibliotheken luidt “Lezen is fijn, samen lezen is heerlijk!” Daarmee willen ze ook de vele leesclubs in Brussel in de spotlight zetten. Dat doen ze onder andere door vijf clubs onder de arm te nemen om mee de negentien blikvangers voor de zomer te selecteren. Het gaat om Som•m•e Of Us, Giant Peaches, Samenlezen - BabbelNL Oudergem, Skin Mutts en 5 Moderne Talen Mater Dei Instituut.

Samen stelden ze een lijst samen waar onder andere Lotgenoten van Sabrine Ingabire, Mannen in de Zon van Ghassan Kanafani en Oersoep van Bregje Hofstede op te vinden zijn.

In het magazine vind je daarnaast ook “interviews met leesambassadeurs, een boekenquiz, leesclubs in Brussel, puzzelplezier en meer...,” zo geeft een persbericht van Muntpunt mee. Bovendien lees je er bekende Brusselaars die spreken over hun favoriete boeken, quotes en leesplekken. Onder andere Michèle Cuvelier, Lize Spit, Eva Kamanda, Ahlaam Teghadouini, Héritier Tipo en Tom Bonte delen hun leestips.

Het zomermagazine kan je in je lokale bib vinden, of samen met het BRUZZ-magazine in je brievenbus op 19 juni. Ontdek er alles over op de website van de Brusselse bibliotheken of die van Muntpunt.


Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni