Brusselse rapper Damso voor vijfde keer meest gestreamde artiest van België

© Belga
06/05/2024

De Brusselse rapper Damso heeft de Ultratop Streaming Award 2023 gewonnen. Die prijs wordt voor de negende keer uitgereikt door de Belgian Recorded Music Association (BRMA) en Ultratop. De prijs beloont de Belgische artiest van wie werk het meest wordt gestreamd in ons land.

Het repertoire van Damso werd sinds het begin van zijn carrière in 2016 al zo'n 507,3 miljoen keer gestreamd in België. Vorig jaar haalde de ook in Frankrijk populaire rapper meer dan 42 miljoen streams. Met zijn vijfde bekroning is Damso alleen recordhouder. Stromae won de Ultratop Streaming/Download Award vier keer (2010, 2013, 2014 en 2022).

De Brusselse rapper Hamza, Metejoor, K3 en Lost Frequencies vervolledigen de top vijf van 2023. Vlaamse popsterren Camille en Pommelien Thijs eindigden respectievelijk zesde en zevende. Ook de #likeMe Cast, Stromae en Angèle staan in de top tien.

Damso zegt in een reactie tevreden, vereerd en trots te zijn op de open geest van zijn achterban. "Tijdens mijn carrière heb ik liedjes en albums in zoveel verschillende stijlen gemaakt. Ik ben daarom gelyncht door de media en toch hebben mijn Belgische fans mij altijd gevolgd en gesteund", klinkt het.

"Dat ik voor de vijfde keer de meest beluisterde artiest van België ben, terwijl ik al enkele jaren geen nieuw album heb uitgebracht, motiveert me voor het album waar ik nu aan werk."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni