Les Brigittines

| Charles Vairet.

Charles Vairet wordt nieuwe directeur Les Brigittines

© BRUZZ
09/07/2024

Het kunstencentrum Les Brigittines aan Kapellekerk krijgt een nieuwe algemeen en artistiek directeur: Charles Vairet. Op 1 januari 2025 neemt hij het over van Patrick Bonté.

Patrick Bonté treedt eind dit jaar af als directeur van Les Brigittines. Dat is in overleg met de raad van bestuur beslist. Afgelopen december werd een oproep voor kandidaten gedaan voor zijn opvolging.

“Een lange en strenge procedure werd uitgevoerd door een onafhankelijk selectiecomité bestaande uit leden van de Algemene Vergadering, het team van Les Brigittines en vooraanstaande personen uit de artistieke en culturele wereld,” klinkt het in het persbericht.

De keuze viel unaniem op Charles Vairet, die eerder werkte als artistiek directeur en programma-samensteller in Frankrijk, op het gebied van dans, muziek en hybride stijlen.

“Hij werd gekozen omwille van zijn vaardigheden en menselijke kwaliteiten, en in een streven om het unieke karakter van Les Brigittines binnen de wereld van de choreografie in Brussel, België en over de grenzen heen te vrijwaren,” klinkt het verder.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni