Kabinet Ans Persoons

Decoratelier krijgt nieuw onderkomen in Molenbeekse Kortrijkstraat

© BRUZZ
02/04/2024

Decoratelier, een werkruimte voor opkomende artiesten, zal binnenkort verhuizen van de Manchesterstraat naar de Kortrijkstraat. Decoratelier zou er minstens tot midden 2028 kunnen blijven, en ontvangt een investeringssubsidie van 30.000 euro van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC). Dat meldt het kabinet van VGC-collegelid Ans Persoons (Vooruit.brussels).

Decoratelier is een productie- en presentatieplek in hartje Molenbeek waar scenograaf en theatermaker Jozef Wouters artistiek talent, meestal met een kwetsbare achtergrond, samenbrengt. Zowel professionele artiesten als lokale amateurkunstenaars zijn er welkom.

De werkruimte hield in de zomer van 2020 bijvoorbeeld het openluchtfestival Something when it doesn’t rain, een combinatie van workshops en muziek in samenwerking met buurtbewoners en lokale organisaties. En in 2021 bouwde Decoratelier openluchtzwembad Flow in Kuregem.

Atelierruimte

Momenteel zit Decoratelier in een voormalig fabriekspand in de Manchesterstraat. Daar starten deze zomer echter renovatiewerken in het kader van een stadsvernieuwingscontract. Daarom moest een nieuw onderkomen gezocht worden.

Dat werd gevonden in een oude hal in de Kortrijkstraat. De gemeente Sint-Jans-Molenbeek kocht die ruimte voor een herbestemmingsproject. In afwachting van die werken, kan Decoratelier er zeker blijven tot 30 juni 2028.

Om de hal om te vormen tot atelierruimte, maakt de Vlaamse Gemeenschapscommissie een subsidie van 30.000 euro vrij. Zo kan er een mobiel en veilig systeem voor elektriciteitsvoorziening op de site gebouwd worden. Dat kan na 2028 ook makkelijk naar een volgende werkplek meegenomen worden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni