Het Amerikaans theater in het Ossegempark

| Het Amerikaans Theater in het Ossegempark werd lang als televisiestudio gebruikt.

Ministerraad keurt de verkoop van het Amerikaans Theater aan Brussel-Stad goed

© Belga - BRUZZ
26/04/2024

De federale ministerraad heeft vrijdag zijn akkoord gegeven voor de verkoop van het Amerikaans Theater aan de Stad Brussel. Dat kondigt staatssecretaris Mathieu Michel (MR) in een persbericht aan, hij is als staatssecretaris bevoegd voor de Regie der Gebouwen.

Het gebouw, gelegen in het Ossegempark in Laken, werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1958. Het deed jarenlang dienst als televisiestudio voor de VRT. De laatste jaren stond het leeg.

In 2022 vroegen de Vlaamse Regering en de Stad Brussel om de onteigening van het historische gebouw in een brief aan de federale regering. Ze wilden met die onteigening het gebouw kunnen inzetten voor een nieuwe Vlaamse ‘culturele hub’.

Nieuw park

De federale ministerraad keurde vrijdag ook de bouw van een nieuw park goed. Dat park moet de site ingenomen door de nieuwe gevangenis van Haren compenseren. De Regie der Gebouwen is belast met de aankoop (of onteigening) van de benodigde percelen voor de ontwikkeling van dat park. Het zou ter beschikking worden gesteld van de Stad Brussel en de lokale bevolking, op basis van een erfpachtovereenkomst van minimaal 30 jaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Laken , Cultuurnieuws , Samenleving , Amerikaans Theater , Mathieu Michel , Expo 58 , gevangenis van haren , Regie der Gebouwen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni