Belga

| Mustii op het podium van het Eurosongfestival in Malmö.

Mustii brengt politieke boodschap tijdens uitzending, maar mist finale Eurosongfestival

© Belga
09/05/2024
Updated: 09/05/2024 23.15u

Brusselaar Thomas Mustin, alias Mustii de Belgische inzending op het Eurovisiesongfestival, is er donderdag niet in geslaagd de finale te halen van Eurosong. Tijdens de tweede halve finale bracht hij wel een politieke boodschap. Op zijn arm stond in zwarte letters 'peace' te lezen.

Politieke boodschappen tijdens het Eurovisiesongfestival zijn eigenlijk verboden, maar de organisatie slaagt er niet altijd in ze tegen te houden.

Dinsdag bracht ook de Zweedse zanger Eric Saade tijdens de openingsact een statement door met een Palestijns sjaaltje om zijn pols op te treden. De Ierse artiest Bambie Thug wilde ook een steunbetuiging brengen aan de slachtoffers van de oorlog in de Gazastrook, maar werd nog teruggefloten.

Mustii zei eerder dat hij het Eurovisiesongfestival niet zou boycotten, maar wilde liever "een boodschap van hoop en liefde" brengen. Dat deed hij donderdag met het woord 'peace' op zijn arm, dat hij pas later onthulde toen hij zijn schouders ontblootte.

Vooraf was het bang afwachten hoe de zaal zou reageren op de inzending van Israël. Zangeres Eden Golan werd tijdens de generale repetitie al op boegeroep onthaald, maar tijdens de halve finale was daar niets van te merken. Er klonk zelfs luid applaus, ook tijdens het nummer.

Op X wordt echter gewag gemaakt dat het over "fake applaus" zou gaan, maar die berichten zijn niet officieel bevestigd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws , Mustii , eurovisiesongfestival , malmö

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni