Catherine Lemblé

| Schrijver Frederik Daem en rapper Gorik Van Oudsheusden (Zwangere Guy) bedachten de serie.

Opnames van nieuwe Brusselse serie 'Putain' gestart

© BRUZZ
03/04/2024

De opnames voor de nieuwe Streamz Original-serie 'Putain' zijn gestart. Deze tiendelige dramareeks, geproduceerd door Panenka, zal in het najaar van 2024 te zien zijn op Streamz. 'Putain' vertelt het verhaal van Gigi, een Brusselse tiener, en zijn vrienden Rania, Gregory, Yves en Zola.

Wanneer Gigi ontdekt dat zijn moeder Anaïs opnieuw aan het daten is met haar ex Fabrice, met wie ze in het verleden een drugsverslaving deelde, stelt hij haar voor een ultimatum: kiezen tussen haar zoon en haar geliefde. Als zijn moeder weigert te antwoorden, besluit Gigi uit huis te gaan. Hij kan rekenen op zijn vrienden en begint hiermee een nieuw hoofdstuk in zijn leven.

De serie biedt een portret van een groep middelbare scholieren van een jaar of 17, die hun weg proberen te vinden in een soms meedogenloze grootstad. 'Putain' laat ook zien hoe vrienden in de stad soms de opvoeding kunnen aanreiken waar ze zelf thuis niet altijd op kunnen rekenen.

De serie is bedacht door de Brusselse schrijver Frederik Daem en rapper Gorik van Oudheusden, ook wel bekend onder zijn pseudoniem Zwangere Guy. De serie is geschreven door Frederik Daem, Deben Van Dam en Nadège Bibo-Tansia, en geregisseerd door Deben Van Dam. De soundtrack is gecureerd en samengesteld door Zwangere Guy en belooft echt Brussels te klinken.

Brussels talent

De cast van 'Putain' bestaat uit een mix van nieuw Brussels talent en gevestigde namen. Liam Jacqmin, Liesa Van der Aa ('De Dag'), Felix Heremans ('Holly'), Hind Bouabid, Laura Darnovsky, Roda Fawaz ('1985'), Gorik van Oudheusden, Victoria Djamusala, Martha da Rossa Canga Antonio ('Roomies'), Tijmen Govaerts (’Twee Zomers'), Maaike Neuville ('Red Light'), Tom Vermeir (‘Grond’), Anemone Valcke ('De Twaalf') en Pierre Boeraeve.

'Putain' is een productie van Panenka voor Streamz en Videoland, met steun van het VAF/Mediafonds, Screen Flanders, Screen Brussels en de Belgische Tax Shelter-maatregel van de federale overheid. De serie zal exclusief te zien zijn op Streamz in België en op Videoland in Nederland in het najaar van 2024.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni