Dirk De Clippeleir wordt de nieuwe algemeen directeur van BRUZZ

Dirk De Clippeleir wordt de nieuwe directeur van BRUZZ

Dirk De Clippeleir wordt de nieuwe algemeen directeur van BRUZZ. De Clippeleir is 57 en vandaag algemeen directeur van de Ancienne Belgique. Bij BRUZZ volgt hij vanaf 1 januari Jo Mariens op die de voorbije vier jaar BRUZZ heeft geleid.

We interviewden De Clippeleir onlangs in onze reeks 40 jaar AB

dirk_de_clippeleir_c_saskia_vanderstichele_gray.jpg
© Saskia Vanderstichele
| Dirk De Clippeleir

Het was een unanieme raad van Bestuur van de Vlaams-Brusselse Media (VBM) die maandagavond Dirk De Clippeleir aanduidde als nieuwe algemeen directeur van BRUZZ.

VBM-voorzitter Marc Michils: “We zijn bijzonder opgetogen met de komst van Dirk De Clippeleir. Een sterke persoonlijkheid met tonnen ervaring. We zijn ervan overtuigd dat hij BRUZZ verder kan uitbouwen en verder laten groeien en bloeien”.

Ook voor afscheidnemend directeur Jo Mariens is Dirk De Clippeleir de juiste keuze: “Dirk kent de Brusselse arena door en door”.

Over zijn eigen overstap zegt Dirk De Clippeleir: “Ik ben verheugd dat ik mijn ambitie om van Brussel een nog betere plek om te leven te maken, mag verder zetten bij BRUZZ. De BRUZZ-ploeg heeft de voorbije jaren schitterend werk geleverd om een dynamisch en sterk mediamerk neer te zetten.”

Dirk De Clippeleir is 57 en leidde de voorbije negen jaren met succes de Ancienne Belgique (AB) in Brussel. Voordien was hij algemeen directeur EMI Music Belgium en afgevaardigd bestuurder bij Universal Music Belgium.

Vanaf 1 januari 2020 volgt hij Jo Mariens op als algemeen directeur van vzw Vlaams-Brusselse Media, de vzw boven het mediamerk BRUZZ.

BRUZZ is dé actieve Brusselse mediaspeler via online, print, radio, tv en social media. Met de steun van de Vlaamse gemeenschap en de Vlaamse gemeenschapscommissie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?