Dit is er te doen tijdens het kerstweekend

Het wordt een druk kerstweekend in Brussel. Shoppers van het laatste uur kunnen zaterdag en zondag nog cadeaus kopen op een extra feestelijke kerstkoopzondag. Maar er zijn ook alternatieve manieren om de laatste dagen voor kerst door te brengen.

winterpret_2016_1_0.jpg
© FVDE
| Liefhebbers van het genre kunnen ook nog dit weekend hun hart ophalen op Winterpret, maar er zijn ook alternatieve feestelijke bestemmingen dit kerstweekend.

Acht op de tien detailhandelaars opent op kerstavond de deuren, zo leert een bevraging van het Nationaal Syndicaat van de Zelfstandigen. Wie dus op het allerlaatste moment nog een kerstpakje op de kop wil tikken, zal dus op zijn wenken worden bediend.

Shoppen troef

Het belooft dus druk te worden in de winkelstraten van Brussel. Zowel de boetieks in de Dansaertwijk of de Zavel als de ketens op de Louizalaan en de Nieuwstraat openen ook deze zondag hun deuren. Ook shoppingcentra zoals City 2 of Woluwe Shopping zijn open voor kooplustigen. Shoppers zijn er wel best vroeg bij, want veel winkeliers sluiten uitzonderlijk een paar uurtjes vroeger om zelf ook op tijd thuis te zijn voor de feesten.

Kunst & klokken

Omdat het niet al commercie is dat blinkt, is er zelfs op kerstavond voor culturele omnivoren een programma. De 49 klokken van de Kathedraal Sint-Michiels en Sint-Goedele geven om 14 uur van jetje. Fans van de betere kerstkitsch tekenen dan best present in de Cinematek, die voor de gelegenheid de pluizige kerstklassieker The Muppet Christmas Carol vertoont.

Naastenliefde

Kerst is uiteraard niet enkel het feest van de pakjesindustrie, het is ook het feest van de vrede en naastenliefde. Zoals elk jaar bereidt de hulporganisatie Opération Thermos een kerstmaal klaar voor zo'n 150 hulpbehoevenden in feestzaal Le Fanal in Elsene. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?