Brussels By Lights verlicht 152 straten tijdens kerstperiode

© Stad Brussel

De negende editie van Brussels By Lights verlicht van 24 november tot en met 10 januari 152 straten in verschillende wijken van de stad Brussel. In totaal hangt er 18 kilometer aan kerstverlichting. De focus ligt dit jaar op de Europese Wijk.

Op het lichtpad van Brussels By Lights komen er dit jaar in totaal tien nieuwe straten bij. In de Europese Wijk gaat het om de Archimedesstraat, Stevinstraat, Karel de Grotelaan en Franklinstraat, de Margaretasquare en de Kleine Wetstraat. Deze wijk wordt dit jaar letterlijk en figuurlijk in de schijnwerpers gezet.

"We willen de lokale actoren in deze bijzondere wijk een hart onder de riem steken. Zij hebben het immers erg moeilijk. Dankzij investeringen in 2021 hebben we de elektriciteitsvoorziening in de buurt opnieuw conform kunnen maken," vertelt Fabian Maingain (Défi), schepen van Economische Zaken van de stad Brussel.

Op verschillende plekken in de hoofdstad komen enkele grotere lichtinstallaties. De esplanade van het Schumanrondpunt wordt van 30 november tot 1 januari opgelicht door het monumentale Sky Castle. Het Fontainasplein in het stadscentrum wordt omgetoverd tot een dorp uit Lapland met dieren uit het Hoge Noorden en de bomen op de Oude Graanmarkt krijgen het bezoek van een veertigtal lichtgevende vogels die melodieus tsjirpen.

Winterpret

Brussels By Light maakt deel uit van Winterpret. Op het parcours is een mondmasker dragen verplicht voor iedereen vanaf 10 jaar. Iedereen die ouder is dan 16 jaar en iets wil eten en drinken moet een polsbandje ophalen op vertoon van een Covid Safe Ticket.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?