Dochter Molenbeeks schepen vrijgesproken in terrorismeproces

© deredactie

Ines El Khannous is vrijgesproken in het proces rond de terreurcel van Jumet, een deelgemeente van Charleroi. Ines is de dochter van Molenbeeks eerste schepen Ahmed El Khannouss (CDH). Ze was in verdenking gesteld omdat ze een liefdesrelatie had met één van de beschuldigden in het proces.

Dat schrijft de RTBF.

De leden van de terreurcel van Jumet stonden terecht, onder andere, voor hun vertrekplannen naar Syrië en hun contacten met radicale milieus. Met één van die leden had Ines El Khannous een liefdesrelatie.

Maar, zo oordeelt de rechtbank, het staat niet vast dat zij op de hoogte was van de vertrekplannen richting Syrië van de man met wie ze een relatie had.

Haar vader, Molenbeeks eerste schepen Ahmed El Khannouss (CDH), reageert opgelucht bij de collega’s van de RTBF: “het proces heeft aangetoond dat mijn dochter eerder een slachtoffer is in deze zaak.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?