Dodelijk ongeval met vrachtwagen in Schaarbeek

Updated: 16-03-2018 - 17:21

Vanochtend is een voetganger onder een vrachtwagen beland op het Liedtsplein in Schaarbeek. Het slachtoffer, een 86-jarige vrouw, is overleden. De vrachtwagenchauffeur was niet onder invloed. Vermoedelijk bevond de bejaarde vrouw zich in zijn dode hoek toen ze de straat overstak.

Iets na 10 uur werd een voetganger aangereden door een vrachtwagen op het Liedtsplein in Schaarbeek. De 86-jarige vrouw is ter plaatse overleden.

Uit de eerste vaststellingen van de deskundige blijkt dat het slachtoffer werd aangereden op het zebrapad, maar dat ze zich mogelijk in de dode hoek van de vrachtwagenchauffeur bevond.

“Het gaat om de voorlopige conclusies van de verkeersdeskundige”, benadrukt Ine Van Wymersch van het Brusselse parket. “Daaruit blijkt dat de vrachtwagenchauffeur eerst een voetganger liet oversteken op het zebrapad."

Negatieve alcohol- en drugtest

"Vermoedelijk was de chauffeur gefocust op die persoon, waardoor hij het slachtoffer niet op het zebrapad zag stappen. Toen de chauffeur wilde verder rijden, keek hij nog even naar rechts. Maar vermoedelijk bevond de vrouw zich op dat moment in de dode hoek rechts vooraan de vrachtwagen.”

Hoe snel de chauffeur reed op het moment van het ongeval, is nog niet duidelijk. “De tacograaf van de vrachtwagen moet nog worden uitgelezen”, aldus Van Wymersch. “De chauffeur, 33 jaar oud, was onder de indruk."

De man werd onderworpen aan een alcohol- en drugstest, maar die was negatief. Aanvankelijk was er sprake van vluchtmisdrijf, maar die info klopte niet. De chauffeur stapte zelf naar het commissariaat.

Door het ongeval was het Liedtsplein afgesloten voor verkeer. Dat is intussen opnieuw open. Ook tramlijn 55 was onderbroken tussen Thomas en Verboeckhoven, maar het tramverkeer is sinds 15u30 volledig hersteld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?