Door brand getroffen Sainctelettebrug blijft dicht

© Brussel Mobiliteit
| De noordelijke Sainctelettebrug wordt afgesloten na een brand

De noordelijke Sainctelettebrug, die het verkeer over het kanaal de stad uit brengt, moet voor onbepaalde tijd dicht na de brand van vrijdag. Brussel Mobiliteit onderzoekt intussen de stabiliteit.

Vrijdagmiddag, 7 mei, veroorzaakte een kortsluiting een brand in de elektrische kabelgoten die door de Sainctelettebrug lopen. De brug heeft meer schade opgelopen dan gedacht. Brussel Mobiliteit voert nu een stabiliteitsanalyse uit. Pas over een week zullen de verschillende scenario's en mogelijke herstelplannen bekend zijn. Intussen blijft de brug dicht.

Sainctelette is een belangrijk verkeersknooppunt. De verkeershinder riskeert aanzienlijk te worden. De zuidelijke brug blijft open voor het inkomend autoverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen er in beide richtingen over het kanaal. Wie met de auto de stad uit wil, zal via de Willebroekkaai, het Redersplein en de Havenlaan worden omgeleid.

Het gaat alleen om lokaal verkeer. Het verkeer door de tunnel, onder de brug, kan gewoon in beide richtingen blijven rijden.

Ook gevolgen voor tram 51

Aangezien zware vrachtwagens niet door de tunnel mogen rijden, zullen alle +3,5T voertuigen richting Basiliek bovengronds worden omgeleid via de Willebroekkaai en Jules de Trooz naar Laken.

Het afsluiten van de brug heeft ook gevolgen voor tramlijn 51. Die zal niet rijden tussen de haltes Ninoofsepoort en Belgica. De tram wordt omgeleid van de Ninoofsepoort naar het Weststation. Daar kunnen de de reizigers de metro nemen naar Belgica.

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?