Drie Anderlechtse jongeren opgepakt na poging tot doodslag in Affligem

© Peter Dhondt/BRUZZ
| Archiefbeeld.

In Affligem is een man levensgevaarlijk gewond geraakt bij een vechtpartij op straat. Het slachtoffer kreeg onder meer een klap met een gasfles. Drie verdachten, jongeren uit Anderlecht, zijn opgepakt en zitten in de cel.

De feiten dateren van afgelopen weekend, maar raakten pas vandaag bekend na berichtgeving van La Capitale. Het parket van Halle-Vilvoorde bevestigt de aanhouding van drie verdachten, die vanmorgen voor de raadkamer moesten verschijnen. "Ik kan bevestigen dat drie personen in verdenking werden gesteld en aangehouden werden wegens poging doodslag”, zegt woordvoerder Gilles Blondeau. "Dit naar aanleiding van een incident in de nacht van 6 op 7 mei in Affligem, waarbij een zwaargewonde man werd aangetroffen op de openbare weg die verklaarde dat hij was aangevallen en geslagen met een gasfles. Het slachtoffer is zich nog steeds in levensgevaar."

Het gaat om twee voertuigen met telkens drie inzittenden, die naast elkaar waren gestopt aan het rode licht. De ene bestuurder is de andere beginnen uit te dagen, waarna het tot een achtervolging is gekomen. De inzittenden zijn dan vervolgens uitgestapt, waarna er een vechtpartij is ontstaan, met de gekende gevolgen.

Aangehouden door onderzoeksrechter

De drie verdachten, die kort na de feiten konden worden opgepakt, werden na verhoor door de onderzoeksrechter aangehouden. Hun zaak kwam vanmorgen voor de raadkamer, die moet oordelen over de verdere aanhouding. Het dossier werd echter niet behandeld en uitgesteld naar 25 mei. Intussen blijven de verdachten opgesloten in de gevangenis.

Twee verdachten zijn op de vlucht geslagen, toen er iemand van de groep van het slachtoffer riep “Va chercher le fèr". De ijzeren staaf werd nadien ook teruggevonden door de politie. Die twee verdachten hebben zich daags nadien met bijstand van een advocaat aangegeven bij de politie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?