Drie mensen opgepakt na heterdaadbetrapping van drugsdealer in Anderlecht

© Flickr Jerney Furman

In Anderlecht heeft de recherche van de lokale politie vorige week een drugsdealer op heterdaad betrapt. Bij een huiszoeking trof de politie een grote som cash geld en verboden wapens aan. Drie mensen zijn opgepakt.

De politie van Brussel Zuid (Anderlecht, Sint-Gillis en Vorst) had aanwijzingen over de verkoop van cocaïne op het Raadsplein. Zo zou een man van Albanese afkomst, gekend onder de naam 'Tony', de drugs daar verkopen.

Tijdens een observatie zagen speurders de verdachte zijn koopwaar aan de man brengen. De klant werd meteen onderschept en hij verklaarde dat hij drugs had gekocht van 'Tony'. Die werd ook opgepakt en bij het fouilleren vond de politie een kleine hoeveelheid cocaïne. Bij de actie werden in totaal drie mensen opgepakt.

Na de arrestatie voerde de politie nog huiszoekingen uit bij de drugsdealer. In zijn woning nam de politie 19,5 gram cocaïne, 9.135 euro cash geld, elf gsm’s, twee verboden wapens, een voertuig en twee precisieweegschalen in beslag. De drie verdachten werden nadien ter beschikking gesteld van het parket van Brussel.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?