Ecolo geeft groen licht voor gesprekken met PS en Défi

© PhotoNews
| Zakia Khattabi, Brussels voorzitter Ecolo.
Updated: 15-06-2019 - 07:20

De federatieraad van Ecolo heeft vrijdagavond unaniem groen licht gegeven voor een groene deelname aan de gesprekken met de partijen PS en DéFI om een nieuwe coalitieregering te vormen in Brussel.

De algemene vergadering van het Brusselse Gewest van Ecolo had eerder op de avond al een unaniem positief advies in die zin gegeven.

Alain Maron en Zakia Khattabi krijgen een mandaat om deel te nemen aan de gesprekken op basis van het partijprogramma.

De Brusselse PS-voorzitter Laurette Onkelinx en minister-president Rudi Vervoort hebben deze ochtend te kennen gegeven dat ze met Ecolo en DéFI verder willen onderhandelen over de vorming van een Brusselse regering. Er is een eerste aanzet tot een regeerakkoord. Dat moet nu verder onderhandeld worden.

Volgens de twee Ecolo-onderhandelaars ligt er al een document op tafel dat een goede basis kan vormen voor gesprekken. Alain Maron en Zakia Khattabi vinden ook dat de groenen in Brussel nog nooit zoveel invloed konden hebben als nu in de laatste 15 jaar.

Wel verwachten ze discussies over de budgettaire mogelijkheden voor de bouw van de nieuwe metrolijn en rond het Gewestelijk Agentschap Net Brussel.

Over de vraag van Open VLD om ook de MR bij de regeeronderhandelingen te betrekken maakt Zakia Khattabi zich weinig zorgen. "Open VLD regeert al vijftien jaar in Brussel zonder de MR," gaf ze nog mee.

Défi-voorzitter Olivier Maingain was eerder al ingegaan op de uitnodiging van de Brusselse PS om onderhandelingen aan te gaan over de vorming van een nieuwe bestuursmeerderheid in het Brusselse gewest.

Alain Maron (Ecolo)
© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ
| Alain Maron (Ecolo)

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?